Gratis frakt over 500 kr   |   Rask levering   |   Sikker betaling   |   Norsk design

Blomsterpotte av betong – DIY

Betong_potte_diy_Designparken_blogg_4

Til uteplassen kan du lage denne stilige blomsterpotten av betong. Jeg har tidligere på bloggen her vist hvordan du lager dørstopper av betong, det er samme fremgangsmåte på denne. Du må bare finne en form som du ønsker, enten den er rund eller firkantet. Jeg brukte en gammel plastbøtte, også fant jeg en mindre plastbøtte (syltetøyspann, lekebøtte e.l.). Du kan bruke Hey’di Flytstøyp, den er flytende, herder kjapt (ca 2 timer) og er frostsikker. Om du ønsker hull i potten, så kan du lage noen små hull slik at vannet renner ut. Jeg har bare sukkulenter og kaktuser i mine, så jeg har ikke laget dreneringshull.

Betong_potte_diy_Designparken_blogg_1

Bland sammen støpen. Smør den største formen du skal bruke på innsiden med litt matolje, slik at det er lettere å få av formen etterpå. Det gjør du også med den minste formen, men da smører du på utsiden. Velg hvor du vil ha hullet, om du vil ha det i midten eller litt på siden. Fyll massen i den største bøtten (til så høy som du ønsker potten), sett oppi den minste formen. For at den minste formen skal holde seg på plass er det lurt å legge noe tung oppå eller inni den minste bøtta. Du kan feks bruke en tung stein. Det fungerer bra.

Betong_potte_diy_Designparken_blogg_2

Da er det bare å vente til den er ferdig tørket, også tar du av formene. Legg gjerne noen pyntestener på toppen etter at du har plantet blomstene dine. Det er jo så moro. Spørs om det ikke blir flere betong prosjekter etterhvert. Jeg laget mine blomsterpotter i fjor sommer og de er like fine i år – selv om de har stått ute i vinter.

Lykke til!

Anette

Betong_potte_diy_Designparken_blogg

Dette bildet er fra i fjor, da brukte jeg mindre stener oppi som pynt. I år har jeg litt større stener.