Gratis frakt over 500 kr   |   Rask levering   |   Sikker betaling   |   Norsk design

Bordkort

Mai er festmåneden hvor både brullup, 17. mai, konfirmasjon, dåp, navnefest, sommeravslutninger og bursdager står for tur. Jeg liker å lage bordkort uansett om det er lite eller stort selskap.

I utgangspunket er vel bordkort laget av praktiske grunner for at vertskapet skal kunne plassere gjestene sine slik de vil og til det beste for gjestene. Men bordkort laget personlig er jo så koselig og en super start for et godt måltid. Det gir en følelse av at verskapet har gjort noe ekstra for en. Så det er bare å bruke kreativiteten og være litt orginal.

Jeg skal vise deg noen enkle bordkort som du kan lage selv med papir, saks, lim og tusj/penn. Om du har pc/mac kan du selvfølgelig lage det i noen av programmene der – men det går helt fint å lage det uten også.

Bordkort_glassring_Designparken

Denne er super om det er mange gjester og det er miglefest. Glasset blir merket og gjestene finner det lett igjen. Her har jeg også brukt stansemaskin. Stans først ut med den største formen, også bruker du den minste inni. Om du ikke har en stansemaskin, kan du klippe/skjære ut formen. Pynt med det du ønsker – klistremerke, stans ut en mindre form (som sommerfuglen på bildet) eller ha den helt enkel uten. Lekkert tykt papir er fint i seg selv. Skriv på navnet. Skjær eller klipp på den ene siden av ringen, slik at du får bordkortet rundt stetten på glasset.

 

Bordkort_gaffel_Designparken

Stans ut eller klipp en sirkel. Tegn/skriv på det du ønsker og bruk de fargene som passer til temaet ditt. Har du tilgang på et tegneprogram eller Word kan du lage en mal der, og printe ut på farget ark. Fest papiret til gaffelen. Du kan også bruke andre materialer enn papir om du ønsker det, som feks blomst/blader –  bare fest det til gaffelen. Om du likte denne kan du laste ned malen her

 

Bordkort_doilies_Designparken

Denne er veldig rask og lage, og super om du har mange gjester. Kjøp et fint papir (Norway Design, Panduro, CCHobby, Globalhobby har mye fint). Klipp opp lapper som er 12×9 cm. Brett de på midten, lim på en doilies (de får du kjøpt på søstrene grene, Etsy og Panduro) og skriv på navnet.

Bordkort_tag_Designparken

Klipp ut remser på ønsket papir på 20 cm langt og 1,5 cm høyt. Skriv på den ene siden navnet, og på baksiden kan du for eksempel skrive navnet på jubilanten eller Hege & Pål om det er bryllup eller en dato. Ta papiret rundt stetten på glasset og  lim sammen taggen. Du kan også bruke dobbeltsidig tape om ønskelig. Når du har limt sammen, klipper du i enden på taggen som vist på bildet. Om du ønsker å laste ned mal på denne, så ligger den her

 

Bordkort_konfirmasjon_pink_Designparken

Her har jeg brukt fjær som bordkort, det kunne like gjerne vært en blomst eller en gren. Hvite fjær får du kjøpt i hobbybutikker. Jeg har sprayet med kobberfarge øverst på fjærene, det er en nydelig farge til rosa og passer supert i konfirmasjon slik som her. Har også laget en meny som står i stil til invitasjonen til konfirmasjonen. Telysene har jeg pyntet med washitape rundt.

 

Bordkort_konfirmasjon_invitasjon_Designparken

Når det er litt større selskapet som konfirmasjon og bryllup er det fint og sende ut invitasjon som står i stil til resten. Denne invitasjonen har jeg brettet sammen, slik at den ser ut som en kvadratisk ark når den er lukket og når du åpner den blir den slik som vist på bildet. Her har jeg satt inn bilde av konfirmanten på den ene siden og teksten på den andre. Papiret jeg har brukt har jeg også tatt igjen på menyen (se forrige bildet).

 

Håper du likte noen av bordkortene. Bruk Pinterest, blogger og Instagram som inspirasjonskilder. Et tips helt til slutt, ikke lag for avanserte bordkort om dere er mange gjester. Gjør det enkelt. Husk at du ikke skal være helt utslitt til festen…

Lykke til!

Klem fra Anette