Gratis frakt over 500 kr   |   Rask levering   |   Sikker betaling   |   Norsk design

Bordkort – 11 kreative tips

Festmånedene er rett rundt hjørnet, og både bryllup, 17. mai, konfirmasjon, dåp, sommeravslutninger og grillfester står for tur. Jeg er glad i å pynte og dekke bord. Men er opptatt av å bruke ting som jeg har eller kan finne ute i naturen, og et pluss at det er raske og enkle løsninger. Ting skal heller ikke koste skjorta for å få pyntet et bord og lage noen bordkort.

Jeg liker når bordkort matcher festbordet. Enten det er konfirmasjon eller en uformell vennefest, er det koselig med bordkort. Under viser jeg deg 11 bordkort som du raskt kan lage. Den siste er litt mer avansert, men veldig fin – og kanskje får du frisket opp gamle kunster 😉

Sjekk ut de fine konfirmasjonskortene som vi har, de finner du her!

S I M P L I C I T Y

Så enkelt og så vakkert. Plukk blomster i hagen, skogen eller kjøp noen rimelige blomster. Print ut navn på vanlig kopiark (har du litt tykkere papir så er det enda bedre), har du ikke printer kan du skrive navnene på lappene. Klipp nederst på arket slik at det blir en spennende avslutning på arket. Hull med hullemaskin og fest et silkebånd rundt blomsten og lappen. Plasser bordkortet på tallerken.

P A P E R

Papirarbeid. Jeg er veldig glad i papir i forskjellige tykkelser, mønster og struktur. Her har jeg bare klippet ut en form av et nydelig japansk papir som jeg har kjøpt på Norway Design i Oslo. Du kan også bruke tapetrester eller papir som du har liggende. Skriv navnet på gjesten på papiret. Pynt med en blomst ved siden av som du bare legger opp på tallerken og papiret. Her har jeg brukt kjøkkenhåndkle som tøyservietter, har du lyst på nye kjøkkenhåndkler så har vi et stort utvalg som Anette har designet. Vevet i 50% lin og 50% bomull, trykket med miljøvennlige farger. Du finner utvalget her.

S T O N E

Magiske stener. Fine stener er supre å bruke til å dekorere bordet. Her har jeg printer ut navn på 180 grams hvit papir og festet de på baksiden av en agate sten. Stenene må ikke være like, her kan du blande, så hver gjest får sin spesielle sten.

N A T U R E

Tett på naturen. Plukk noen blader i hagen eller i skogen. Skriv navn på med en gullpenn eller annen farge som matcher bordet. Gjort i en fei…

G O L D S T A R

Spiselige bordkort. Disse bordkortene er også raske og lage. Har brukt Ferrero Rocher sjokolade, cocktailpinne og festet lapper med navn på pinnene. Sett de på hver kuvert eller sett de frem på et lekkert brett, slik at gjestene kan velge hvor de skal sitte. Det fine marmor brettet kan du kjøpe her.

Trenger du et nytt serveringsbrett? Vi har stort utvalg – du finner de her.

M E L ON S

Pepperkake former. Du trenger ikke legge bort pepperkake formene selv om jula er over. Ta de frem og trykk ut melon med de. Skjær meloner i da 1 cm tykke skiver, press ut formen. Print ut strimler med navn på. Lappene jeg har printet ut er 1 cm høy og ca 10 cm lange. Fest de rundt en coctailpinne med lim og klipp ytterst på arket et lite hakk, så det ser ut som en vimpel. Jeg har satt melonen oppå en coaster, de er kjempe fine og bruke til en liten forrett eller dessert. Utvalget av coastere finner du her.

G R E E N

Grønne gleder. Jeg har alltid en rull med hyssing på lur. Print ut navnene på forhånd, lag et hull øverst med hullemaskin. Linserviettene bretter du til en firkant, snurp hyssingen rundt servietten og træ på kortet. Knyt fast, og pynt med noe grønt, til jul kan du plukke grankvist fest, om sommeren noe du har i hagen eller som vist på bilde en liten gren av eucalyptus planten.

M I N I B O T T L E

Sprudlende velkomst. Om det ikke er så mange gjester og man vil slå på stortromma, er det moro med en liten mini flaske som bordkort. Passer fint både til bryllup og vennemiddag. Finn et fint silkebånd som matcher flasken eller borddekkingen. Print ut noen fine lapper med navn og evt budskapet på eller bruk noen ferdige gift tagger som du bare skrive navnet til gjesten på. Hvite gift tags får du kjøpt her. Fest så silkebåndet på kortet og rundt flasken.

17. M A I

Barnas dag. For noen år siden laget jeg disse bordkortene, de ble så populære at det har blitt fast hver 17. mai. Jeg har blandet bær og godis, men man kan fint kjøre den sunne linje og bytte ut marshmallows og den røde lakrisen med noe annet sunt i tilsvarende farger. Træ tingene på et grillspyd, slik at det blir rødt, hvitt og blått. I toppen festet jeg washitape og skrev på navn.

G O L D

Eleganse. Med gulldetaljer og enkelhet passet det fint med bare et enkelt kort med navnet på. Jeg har printet navnene på et marmor ark. Dette får du kjøpt i hobbybutikker og Norway Design Papiravdelingen. Evt kan du kjøpe noen pakkelapper som du skriver navnene på og fester silkebånd rundt både servietten og kortet.

F O R T U N E T E L L E R

Spår fremtiden. Dette bordkortet er litt mer avansert, men utrolig gøy å ha til feks bryllup, dåp eller konfirmasjon. Her kan man enten bruke papir og lime på bilder og skrive for hånd. Eller om du har tilgang til en pc/mac så kan du legge på farger, mønster, bilder og skrive noe selv. På den ene siden skriver du dato og hva anledningen er, på den motsatte siden skriver du navnet på gjesten.

M E M O R I E S

Dette er et bordkort som gjestene vil like, og det er gøy å ta med seg hjem. Dessuten er det morsomt for barn, om de er tilstedet i selskapet. Jeg har laget en mal som du kan laste ned, og som du kan bruke som utgangspunkt. Der er det også en forklaring på hvordan du skal brette spåen om du ikke skulle huske de gamle kunstene fra du var liten… Malen finner du her.

Trenger du kort til konfirmanten, så har vi fine doble kort som jeg har designet og trykket i Norge.
Finnes 3 forskjellige, og alle finner du her

Håper du likte noen av forslagene, og kanskje det inspirere deg til å lage noe lignende.

Klem fra Anette