Gratis frakt over 500 kr   |   Rask levering   |   Sikker betaling   |   Norsk design

DIY sidebord

PRAKTISK BORD TIL HAGEN
/Reklame/


Vi hadde igjen litt kapprester når vi bygde om på terrassen, og hadde lyst å bruke opp de plankebitene som var igjen. Så da var det bare å brette opp ermene igjen…

DIY sidebord fra Designparken.

Vi ønsket oss et lite sidebord som kunne settes under solsengene som vi har ute. Bordet er i akkurat passe høyde til å ha forfriskninger på eller en god bok. Passer også perfekt til å sette Ipad eller en datamaskin på. Jeg laget det slik at bordbeina kun er på en side, slik at man kan dra bordet over sengen om ønskelig.

Vi har brukt Concise MøreRoyal grå. Som bordplate har jeg brukt terrassebord og understellet er med lekter. Det ble helt perfekt.

Dette trenger du:
Lekter: 45×34 mm ca 6,20 meter
Terrassebord: 4 lengder av ca 34 cm
Syrefaste skruer: lange skruer til bordbein og litt kortere skruer for å feste bordplaten. Pass på at de korte ikke er lenger enn lektene og terrassebordet, for da vil de stikke ut på toppen.

Toppbord: 4 lengder Terrassebord Concise, dim 28×120, 34 cm
Understell: 2 lengder Concise lekt rett, dim 45×34, 44,8 cm
Understell: 2 lengder Concise lekt rett, dim 45×34, 48,4 cm
Understell: 2 lengder Concise lekt rett, dim 45×34, 46,7 cm
Understell: 1 lengde Concise lekt rett, dim 45×34 36 cm
Understell: 2 lengder Concise lekt rett, dim 45×34 28 cm
Understell: 2 lenger Concise lekt rett, dim 45×34 42 cm

Slik gjorde jeg det:
Bordet mitt er 54 cm høyt. Jeg tok utgangspunkt i 4 bredder på terrassebordene. Jeg la terrassebordene ved siden av hverandre med en glippe på ca 2 mm. Startet med å kappe alle lengdene i riktig størrelser, slik at det er gjort. Ta litt MøreRoyal Treolje på kappflatene, slik at de forsegles og forhindrer fuktinntrengning i treet. Lag deretter rammen som er i bunnen med den ene lekten som er 36 cm pluss to lekter som er 46,7. Skrå saget de to lengste lengdene og den andre lekten slik at de tre delene passet inn i hverandre. Skru de sammen. Deretter laget jeg rammen som sitter på undersiden av topplaten. Her trenger du to lekter som er 28 cm og to som er 42 cm. Skru sammen disse slik at du får en firkant. Skru fra innsiden, slik at skruene er minst mulig synlige. Jeg plasserte rammen sentrert på de fire terrassebordene, på undersiden og skrudde de sammen. De to lengste lektene, skal være stående og de festet jeg ytterst på rammen som er understellet. Tilslutt festet jeg på de lektene som er 44,8 de er satt med en avstand på 12 cm fra den bakerste lekten. Bordet kan fint brukes som et lite avlastningsbord ved en sofakrok/utestue også.

Skjøten på bordbeina.

Inne på Talgø sine nettsider finner du tegninger av sidebordet som du kan laste ned.

TIPS: om du ønsker understellet i en annen farge enn toppbordet, så kan man velge lekter i feks setersvart. Du kan lese mer om de forskjellige fargene til MøreRoyal her.

Da er det bare å finne frem noe forfriskende å drikke og nyte solfylte dager på solsengen. Utvalg av serveringsbrett fra Designparken finner du her.

Praktisk bord som du kan ha over solsengen.

Lykke til!
Anette